Членовете на КЕВР стават 5 вместо 9. Отпада изискването за техен

...
Членовете на КЕВР стават 5 вместо 9. Отпада изискването за техен
Коментари Харесай

Рибарски: До 2-3 седмици ще има нов председател на КЕВР

" Членовете на КЕВР стават 5 вместо 9. Отпада условието за техен стопански и юридически профил. Няма такава процедура в Европа. "  Това изясни пред БНР ръководителят на парламентарната комисия по енергетика Радослав Рибарски относно разискването на идните законодателни промени.

Рибарски сложи акцент върху стартирането на процедурата за ръководител и нов член на КЕВР, които са с от дълго време изтекли мандати и би трябвало да бъдат сменени. " Очакваме за към 2-3 седмици да имаме избрани нов ръководител и член ", сподели той.

По думите му се залага на специалисти, не на политически лица. Разширява се дефиницията за компетентностите в посока и към финансов опит.

Запитан дали в случай че се предложат положителни специалисти от представителите на опозицията, ще бъдат разисквани техните кандидатури, Рибарски уточни, че той самият към момента не е виждал имена:  " Всеки, който е препоръчан, ще бъде разискван и ще може да показа своята визия в комисията по енергетика. "

На съдружен съвет следва да бъде уточнено дали ще има общи кандидатури за коалицията или партиите ще оферират свои имена, стана ясно от думите му.

" Правомощията на КЕВР са ясно дефинирани. Идеята е да бъдат по-широко употребявани. Всичко е до екип. Европейските наставления са задоволително ясни какво разрешават. Държим твърдо органът да е самостоятелен ", разяснява Радослав Рибарски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР